Buiteneditie Ondernemerscafé aflevering 170 – 18 juni 2019

  • Berichtcategorie:Nieuws

Aflevering 170 van Ondernemerscafé Deurne is dinsdag 18 juni volgens traditie afgesloten in de buitenlucht op het terrein achter De Brouwer in Deurne en werd georganiseerd door Ondernemend Deurne en Linc.

Om 18.00 uur was er inloop voor onze leden waarna Twan een uiteenzetting gaf over de afgelopen maanden en uitkijk naar de rest van het jaar waarna een fantastisch buffet volgde. Na het buffet werd er gestart met de gastheren Niels Crooijmans en Frans Franssen ontvingen als tafelgasten: directeur Jean Gelissen jr van de Gelissengroep; waar attractiepark Toverland onder valt, en Philipp van Stratum van P&P Projects uit Someren.

P&P Projects

Philipp van Stratum begon zijn carrière op zijn slaapkamer. Via de zolder van de buurman, een garage en een gehuurde hal bouwde hij zijn huidige bedrijf op, dat decorstukken maakt voor themaparken overal ter wereld. Hij bouwde schaalmodellen van onder andere ruimtevaartuigen en werkte samen met Chriet Titulaer en ruimtevaartdeskundige Piet Smolders. Via foto’s van zijn modellen, die hij naar NASA stuurde, kwamen Disneyland Parijs en het Deense Tivoli met zijn werk in aanraking. Tot zijn 19de was het vooral een hobby, daarna werd het serieuze business en inmiddels telt zijn bedrijf zestig medewerkers. Het werk van P&P is te zien in nagenoeg alle grote pretparken in de wereld. Ook de Draak en de Sprookjesboom in De Efteling zijn van de hand van P&P.

Toverland

Jean Gelissen’s vader begon in 1996 een bedrijf in systeemplafonds. Binnen twee jaar had hij 25 medewerkers. Dat was de basis voor het huidige bedrijf. Op een gegeven moment kwam hij op het idee een overdekt attractiepark op te zetten. Hij betrok zijn zus, die onderwijzeres was, in zijn plannen. Uiteindelijk begon hij in een hal met Toverland. De jonge Jean was destijds 10 jaar. In zijn studententijd werkte hij in de frituur van Toverland. Gaandeweg ontdekte hij zijn managementkwaliteiten. Hij trad in dienst bij het bedrijf Gepla van zijn oom, waar hij projectleider werd. In de periode dat Toverland met Avalon en Laguna begon aan fase 5 werd de projectleider ziek en werd Jean Gelissen jr zijn vervanger. Zijn vader is inmiddels 60 jaar en wil het wat rustiger aan gaan doen. Intussen zijn ook Jean jr’s zus en een vriend werkzaam in het familiebedrijf, dat bestaat uit Gepla, Toverland en een vastgoedtak. De strategie is groei en er wordt werk gemaakt van verblijfsrecreatie. Het park beslaat momenteel 35 hectare, in totaal is er 133 hectare beschikbaar. Qua grootte is Toverland op dit moment het tweede park van Nederland.

Cheque FC Robinstein

Aan het einde van het Ondernemerscafé kreeg initiatiefnemer Pieter van Bussel van FC Robinstein een cheque ter waarde van 2.000 euro.
FC Robinstein vervult voetbalwensenvan kinderen, die het niet gemakkelijk hebben door ziekte of om andere redenen. De organisatie was gekozen tot het goede doel van D-Night.

Je bekijkt nu Buiteneditie Ondernemerscafé aflevering 170 – 18 juni 2019