Nieuwsbrief – Januari 2024

  • Berichtcategorie:Nieuws

Beste ondernemer,

Hierbij een kort overzicht van wat ons als bestuur in het belang van onze leden bezighoudt.

Breed Economisch Overleg

Tijdens het breed economisch overleg is gepland van 17 januari j.l. hebben we de wethouder bijgepraat over het ondernemersfonds. Met name over de vorderingen tav communicatie met alle deelnemers aan het fonds. Zo was er op 2 jan j.l een bijeenkomst in Helenaveen. Voorlopig neemt daar de dorpsraad het voortouw om ondernemers te informeren als wij informatie willen delen.

Ondernemerscafé

Afgelopen dinsdag 16 jan was weer het eerste OC van het jaar. Aangeschoven aan de gesprekstafel waren Didier Barrois van Brainport development en Wethouder Tom Oomen met als onderwerp Deurne tussen Brainport en Greenport.A.s. Een gesprek waaruit bleek dat Deurne meer gericht is op Eindhoven dan op Venlo. Wellicht een wereld te winnen in Venlo, Tom wilde zich ook daarop concentreren maar gaf aan dat de provinciegrens soms parten speelt. Didier gaf aan veel belangstelling te hebben voor het onderwijs dat in Deurne wordt gegeven om wellicht zo nieuwe mensen te interesseren voor Brainport.
In februari is er vanwege carnaval geen ondernemerscafe.

Kranenmortel

In afwachting van het operationeel zijn van het ondernemersfonds komt de verduurzaming van de Kranenmortel weer op de agenda.

VNO-NCW

VNO-NCW lobbyt voor het bedrijfsleven. Speerpunten zijn:

  • Milieu en duurzaamheid.
  • Arbeidsmarkt en onderwijs
  • Infrastructuur en ruimte.

Bijeenkomsten en activiteiten worden georganiseerd ter ondersteuning van de lobbyactiviteiten.

Ook de actuele nieuwsbrief van VNO-NCW is te vinden op de website.

Politieke partijen

In maart 2024 is er weer een overleg gepland met de fractievoorzitters van de politieke partijen.

Open Bedrijvenroute

Op 3 maart 2024 is weer de open bedrijvenroute gepland. Er zijn al veel aanmeldingen. Mocht je nog vragen hebben over de route dan kun je ze stellen aan de parkmanager, Mirjam van Asten, parkmanager@pmpeelland.nl

Omgevingswet

Op 1 januari treedt de nieuwe omgevingswet in werking. In het breed economisch overleg stellen we die nieuwe wet aan de orde, mocht je vragen hebben, stel ze dan via info@ondernemenddeurne.nl.

Bedrijfsfilmpjes

In overleg met DMG kunnen we jullie als leden de mogelijkheid bieden voor het maken van een bedrijfsfilmpje. Heb je interesse, meld je dan via info@ondernemenddeurne.nl 

Ondernemersfonds

Inmiddels hebben we de bestuursleden voor de Stichting Ondernemersfonds Gemeente Deurne bij elkaar. De statuten worden nu bekeken, zodat we voor carnaval de stichting op kunnen richten bij de Notaris.

Ook aan de website wordt hard gewerkt, ook die willen we voor carnaval in de lucht hebben. Dan wordt ook het mailadres bekend zodat collectieven van ondernemers plannen in kunnen dienen.
Alle informatie over het ondernemersfonds kun je vinden op onze site.

Heb je vragen of opmerkingen schroom niet en stuur een mailtje naar
info@ondernemenddeurne.nl

Oproep

De Deurnese vrijwillige brandweer zoekt vrijwilligers, heb je tijd over en zin, meld je dan.

Peelland in Business

Op donderdag 11 april a.s. vindt de tweede editie plaats van ondernemersbeurs Peelland in Business. Locatie van dit beursconcept voor MKB-bedrijven uit de regio Deurne-Asten-Someren is opnieuw Kloosterhotel Willibrordhaeghe. Informatie over de mogelijkheid om aan te melden als exposant of bezoeker is te vinden op www.peellandinbusiness.nl

Om de nieuwsbrief niet te lang te maken is een aantal onderwerpen kort aangestipt, mocht je meer info willen hebben over een onderwerp, dan kun je je natuurlijk altijd melden door middel van een mailtje naar info@ondernemenddeurne.nl . We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou of je bedrijf.

Iwan, Twan, Arjan, Erwin, Brandon Karin en Twan.

30-01-2024

Je bekijkt nu Nieuwsbrief – Januari 2024