Nieuwsbrief – Maart 2024

  • Berichtcategorie:Nieuws

Beste ondernemer,

Hierbij een kort overzicht van wat ons als bestuur in het belang van onze leden bezighoudt.

Stichting

Op 27 februari j.l. is de stichting Ondernemersfonds Gemeente Deurne bij Notaris Hannelie Jagtenberg opgericht. De bestuursleden Frank Voss( voorzitter), Kurt de Haas ( penningmeester ), Hugo van Osch ( secretaris ) en Chantal Wentholt ( bestuurslid ) hebben gezamenlijk de oprichtingsakte ondertekend. Binnenkort zullen zij zich nader aan u voorstellen.

Ondernemerscafé

A.s dinsdag 19 maart is er weer een ondernemerscafe in De Brouwer aan de de Markt in Deurne.

Het onderwerp deze keer is “Hoe verkoop ik mijn bedrijf? “ Naast de presentatoren Jan v.d. Heuvel en Niels Crooijmans zullen Hugo van Osch  van Arte di Granito en Rutger Vos van Anders Invest aanschuiven.

Voor wie het nog niet weten, het Ondernemerscafe start om 21.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Voor U een uitgelezen mogelijkheid om informatie en ideeen op te doen en natuurlijk daarnaast onder het genot van een drankje kennis te maken met andere ondernemers in Deurne.

Duurzaamheid in Maatschappelijk Vastgoed bevorderen

Bent u de eigenaar van maatschappelijk vastgoed en overweegt u duurzame stappen te zetten, maar weet u niet waar te beginnen? Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed kan wellicht de oplossing bieden. Dit loket is speciaal ontworpen om pandeigenaren van maatschappelijk vastgoed te begeleiden bij het verduurzamen van hun gebouwen. Ontdek meer op https://www.brabant.nl/onderwerpen/energie/energie-en-gebouwde-omgeving/ontzorgingsloket-maatschappelijk-vastgoed

Succesvolle Open Bedrijven Route 2024

Op 3 maart 2024 organiseerde Parkmanagement Peelland samen met de gemeente de zesde editie van de Open Bedrijven Route.

Het was weer een zeer geslaagde dag, waarbij 19 bedrijven de deuren openden voor een groot publiek. De opkomst was ook deze keer weer erg hoog, waarbij het onlangs geopende pand van Jetstone een uitschieter liet zien van meer dan 2200 bezoekers.

Krijg een indruk van deze dag in de aftermovie.

ZLTO en Parkmanagement Peelland bundelen krachten voor energieproject

ZLTO de Peel en Parkmanagement Peelland hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk de uitdagingen op het gebied van  energie en netcongestie aan te pakken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Peelland Zuid.

Op 20 maart organiseren we een informatieve bijeenkomst waar we de mogelijkheden verkennen om met een sterke samenwerking de uitdagingen aan te pakken.

Datum: woensdag 20 maart 2024
Locatie: De Reizende Man, Liesselseweg 183, Deurne
Tijdstip: 19.30 uur inloop, 20.00 uur start van programma

Aanmelden kan via deze link

VNO-NCW

VNO-NCW lobbyt voor het bedrijfsleven. Speerpunten zijn:

  • Milieu en duurzaamheid.
  • Arbeidsmarkt en onderwijs
  • Infrastructuur en ruimte.

Bijeenkomsten en activiteiten worden georganiseerd ter ondersteuning van de lobbyactiviteiten.

Ook de actuele nieuwsbrief van VNO-NCW is te vinden op de website.

Omgevingswet

Op 1 januari treedt de nieuwe omgevingswet in werking. In het breed economisch overleg stellen we die nieuwe wet aan de orde, mocht je vragen hebben, stel ze dan via info@ondernemenddeurne.nl.

Bedrijfsfilmpjes

In overleg met DMG kunnen we jullie als leden de mogelijkheid bieden voor het maken van een bedrijfsfilmpje. Heb je interesse, meld je dan via info@ondernemenddeurne.nl 

Oproep

De Deurnese vrijwillige brandweer zoekt vrijwilligers, heb je tijd over en zin, meld je dan.

Peelland in Business

Registreer nu je gratis ticket voor ondernemersbeurs Peelland in Business
Op donderdag 11 april vindt de tweede editie plaats van ondernemersbeurs Peelland in Business. Locatie is opnieuw Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Verspreid over 4 ruimtes in het gebouw zijn stands van regionale bedrijven te bezoeken. Tevens zijn er lezingen bij te wonen. Om 21:00 uur start de grote netwerkborrel voor exposanten en bezoekers. De beursvloer is geopend vanaf 16:00 uur. Alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden voor tickets is te vinden op www.peellandinbusiness.nl.

Om de nieuwsbrief niet te lang te maken is een aantal onderwerpen kort aangestipt, mocht je meer info willen hebben over een onderwerp, dan kun je je natuurlijk altijd melden door middel van een mailtje naar info@OFGD.nl . We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou of je bedrijf.

Ook nogmaals het verzoek om u aan te melden voor het ondernemersfonds en de nieuwsbrief.

Samen staan we sterker!!!

Je bekijkt nu Nieuwsbrief – Maart 2024